امروزه چاپ سیلک یک روش چاپی در صنعت چاپ است که در کارتن سازی هم کاربرد های فراوانی دارد. در روش چاپ سیلک از یک نوع پارچه توری استفاده می کنند و با این پارچه فرآیند چاپی را انجام می دهند. پارچه توری استفاده شده به عنوان شابلون مورد استفاده قرار می گیرد. کاربردهای مختلفی برای چاپ سیلک وجود دارد که با استفاده از این کاربردها تصاویر دلخواه و مورد سلیقه ی خود را روی انواع پارچه ها،کاغذها، چینی،پلاستیک،کارتن ها و… چاپ کرد. در صنعت کارتن سازی چاپ سیلک جز پرکاربردترین روش ها است.در ادامه مقاله روش چاپ سیلک را برای شما خواهیم آورد.
فهرست دسترسی سریع به مطالب
Toggleتاریخچه مختصری از روش چاپ سیلک
همانطور که میدانید صنعت چاپ از گذشته تا دیر باز وجود داشته است. اما اولین کسانی که از روش چاپ سیلک استفاده کردند چه افرادی بوده اند؟ نقوشی که در غارها استفاده شده است یکی از روش های قدیمی چاپ سیلک می باشد که در باستان از آن استفاده می شده است و این کار با رنگ دانه های طبیعی پودر شده انجام میشد که این روش به عنوان یک روش پیشگام در عرصه چاپ برشمرد.
برای مثال نقوش بومیان در جزایر فیجی می تواند نمونه بارزی از چاپ سیلک باشد.بومیان جزایر فیجی برای چاپ از برگ درخت موز استفاده می کردند و با استفاده از رنگ های طبیعی ساخته شده دست که خود به رنگ آمیزی و خلق نقوش می پرداختند. آنها با فشار بر روی برگ های از پیش رنگ شده نقوش دلخواه خود را برروی شی مورد نظر خود برمیگرداندند. حتی نقوشی که استفاده می کردند داری تصاویر تکراری و پشت سرهم بود، این حاکی از آن است برگ ها را به عنوان شابلون استفاده می کردند تا نقوش را به طور منظم تکرار کنند. روش استفاده شده در اصطلاح امروزی گرته برداری یا همان شابلون می باشد. همچنین چینیان باستان با استفاده از موی سر کارهای طراحی و رنگ آمیزی را بر روی سفال انجام می دادند. این روش که چینیان باستان انجام می دادند همان شابلون یا استنسیل بوده که امروزه به آن سیلک اسکرین می گویند.
سال 1907 میلادی اورل اشتاین باستان شناس بر مبنای یافته هایش اذعان داشت که کشور چین خاستگاه صنعت چاپ سیلک بوده است. او در غارها ی بودای چین شابلون هایی را کشف کرد که این شابلون ها در پشت دیوارهای همان غار پنهان شده بودند.
جنس این نوع از شابلون ها کاغذها ی محکم و یا چوب و حتی استخوان بود. تاریخ نشان می دهد که شابلون ها ی استفاده شده در صنعت سیلک به تاریخی حدود 500 تا 100 سال بعد از میلاد مسیح برمی گردد.
حتی گمانه زنی هایی وجود دارد که چاپ سیلک به 1200 سال قبل میلاد مسیح برمیگردد.
انگلیسی ها تاریخچه چاپ سیلک را به خود اختصاص داده اند و تلاش های بسیاری در این صنعت انجام داده اند، ولی آنها نتوانستند در این عرصه منافع تجاری کسب کنند.در این میان آمریکایی ها جز اولین کشور هایی بودند که در این امر تلاش های بسیاری کردند و در سال 1915 توانستند پرچم کشور خود را چاپ کنند. در سال 1924 دستگاه چاپ استنسیل توسط ادوارد اونز ایجاد شد.
رنگ مورد استفاده در چاپ سیلک
رنگ های اصلی که در چاپ سیلک مورد استفاده قرار می گیرد 5 رنگ(سفید،مشکی،آبی، زرد و قرمز) می باشد. با این پنج رنگ می توان رنگ های بسیار زیادی تولید کرد و چاپی با کیفیت بالا روی محصول داشته باشید، در شرکت کارتن سازی کارا کارتن، نیروهای با تجربه ای فعالیت می کنند که ترکیب رنگ ها را با تبحر خاصی انجام می دهند. شرکت کارتن سازی کارا کارتن با نیروهای متخصص می تواند عملیات چاپ را با طیف رنگی گسترده ای با بالاترین کیفیت برای شما انجام دهد جهت سفارش می توانید با کارشناسان کارا کارتن تماس بگیرید(09121052603).
دقت داشته باشید رنگ ها ی چاپ سیلک در دو دسته قرار می گیرند دسته اول بر پایه روغن و دسته دوم بر پایه آب قرار دارند که با توجه به جنس محصول می توان از رنگ مخصوص استفاده کرد. برای مثال محصولی که از جنس خوبی برخوردار نباشد رنگ به زودی از روی محصول پاک خواهد شد بنابراین انتخاب رنگ در چاپ سیلک بسیار اهمیت دارد.
چاپ سیلک به چه روش های انجام می شود
روش های که برای چاپ سیلک انجام می گیرد به دو روش دستی و مکانیزه می باشد. در چاپ دستی تمامی مراحل چاپ توسط دست انجام میگیرد از طراحی و پیاده سازی طرح گرفته تا انتقال تصویر و ترکیب رنگ و.. اما در چاپ به صورت مکانیزه از دستگاه های بروز برای انجام این کار استفاده می شود و تنها اپراتور دستگاه با دستگاه در ارتباط است و کلیه کارهای چاپ به صورت اتوماتیک توسط برنامه ای که به دستگاه داده شده است انجام می گیرد.
دستگاه های چاپ سیلک
دستگاه های که در چاپ سیلک استفاده می شود دارای تنوع زیادی است که با توجه به میزان سختی سطوح، ابعاد و… مورد استفاده قرار می گیرد در کل دستگاه های چاپ سیلک در دو دسته قرار می گیرند:
1- دستگاه های مدور
2- دستگاه های مسطح
در واقع این دو دسته تنها فرقی که با هم دارند در نحوه حرکت و محل قرارگیری محصول می باشد.اگر به دنبال چاپ سیلک بر روی کارتن هستید جهت سفارش کار با شرکت کارتن سازی کارا کارتن تماس بگیرید تا کارشناسان شرکت کارا کارتن شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.
مزایا و معایب چاپ سیلکپ
مزایا صنعت چاپ سیلک بسیار زیاد است که اما مهم ترین مزیت های این روش قیمت مناسب و دارا بودن صرفه اقتصادی، سهولت در اجرای کار، اجرایی بودن کار بر روی تمام سطوح مختلف از جمله : سرامیک، کارتن، مقوا،چوب، پارچه، فلز،نایلون و…
درواقع صنعت چاپ سیلک مانند صنعت ها ی چاپی دیگر دارای نقاط ضعفی می باشد که این نقاط عبارتند از:
پایین بودن سرعت چاپ در این روش چاپی است و محدود بودن ترکیب رنگ در این روش. البته ناگفته نماند که با توجه به کیفیتی که این نوع چاپ نسبت به روش های دیگر دارد این نقاط ضعف چندان اهمیت خاصی ندارند و زیاد به چشم نمی آیند.
نتیجه گیری
همانطور که مطلع شدید چاپ سیلک رایج ترین روش چاپی در صنعت کارتن سازی می باشد که این روش چاپ برخلاف روش های دیگر از محدودیت تیراژی برخوردار نیست و از نظر اقتصادی به صرفه ترین روش چاپی می باشد. شرکت کارتن سازی کارا کارتن مجهز به وسایل و دستگاهای به روز در این عرصه می باشد و چاپ سیلک را بهترین شکل ممکن برای مشتریان خود انجام می دهد .مشتریان عزیز میتوانید با خیال راحت با شرکت کارا کارتن تماس بگیرید(09121052603) و سفارش خرید خود را تکمیل کنید.